Cursussen

 

Cursussen

Jos geeft het komende seizoen beeldende cursussen aan kinderen en volwassenen bij bij het Kielzog Theater | Kunstencentrum in Hoogezand,  het IVAK in Delfzijl en Vrijdag in Groningen.

Keramiek

In deze cursus wordt iedere cursist op eigen niveau begeleid. We werken zowel met handvormen als met de draaischijf, experimenteren met verschillende materialen en gaan de werkstukken decoreren.
Bij het decoreren gebruiken we engobes, majolica’s, pigmenten en oxides. het geheel werken we eventueel af met een glazuurlaag.
Naast het maken van gebruiksgoed wordt ook aandacht besteed aan vrije vormen.

Informatie op: www.kielzog.nl en www.ivak.net

Jonge klei

Zou jij wel eens een fantasiebeest of een taart van klei willen maken? Of een kopje waar je echt uit kunt drinken? Dan is Jonge kleidé cursus voor jou, want van klei kun je bijna alles maken: Taarten, fantasiebeesten, kop & schotel en nog veel meer! Je kunt tijdens de cursus werken vanuit opdrachten, maar misschien heb je zelf ook ideeën en plannen. Dat mag natuurlijk ook.
De werken worden gebakken, gekleurd en geglazuurd. Soms stellen we de werkstukken tentoon in het IVAK en je mag je kunstwerk natuurlijk meenemen naar huis.
In de cursus kijken we ook hoe andere kunstenaars beelden van klei maken.

Informatie op: www.ivak.net

Groninger Museum inspireert

Kijken, beleven en doen, vervolg op Art Studio: een teken- en schildercursus in samenwerking met het Groninger Museum.
In deze cursus laat je je inspireren door de tentoonstellingen in het Groninger Museum. Je krijgt meerdere rondleidingen in het Groninger Museum en je gaat daadwerkelijk in het museum aan de slag met eenvoudige tekentechnieken.
De kunstgeschiedenis, de kunstbeschouwing en het zelf doen komen bij elkaar.
In onze locatie aan de Walstraat hebben we volop de ruimte om datgene wat we gezien en ervaren hebben te verwerken met acrylverf, pastelkrijt, houtskool, potlood en nog veel meer…
Thema’s en kunstenaars die in ieder geval behandeld worden:
– het expressionisme van De Ploeg, Abstract Expressionisme en het Neo Expressionisme van de jaren 80
– portret: zowel fotografie als tekenen en schilderen
– het thema Overdaad in het ‘Groningsche’

We sluiten af met een Bourgondische tafel, naar aanleiding van de Zilver Berg; we bereiden een bijzonder buffet om samen met de cursisten op te eten.

Informatie op: http://www.bijvrijdag.nl/